Pelerinaj în Israel, Iordania și Sinai 

5 - 12 Februarie 2019
Loc de plecare: IASI
Nr. zile: 7
Tip masa: DEMIPENSIUNE
Tip transport: AVION
Servicii incluse: 
  • transport avion Iași – Tel Aviv – Iași, taxe de aeroport, taxele de viza in Iordania si Egipt - Sinai, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare,
  • 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*(categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel, Iordania si Egipt – M. Sinai; conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor,
  • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun);
  • taxe de intrare la obiectivele din program;
  • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;
  • preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.    

 

Nu sunt incluse in pret: 
  • tips Israel: 25 Euro; Iordania – 10; Egipt – 10 euro; cheltuieli personale; masa de prânz;
  • ieșirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/persoană; taxi Mănăstirea Sf. Sava – 5 euro/persoană;
  • asigurarea medicală (aprox. 43 lei/ pers).

 

Program: 

ZIUA 1 - MARȚI, 05.02.2019

Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 05:00 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Deplasare din Iași la ora 07,00 cu avionul pe ruta Iași - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 09:50. Poposim în localitatea Lida – patria Sfantului Mare Mucenic Gheorghe și ne închinăm în biserica ce adăpostește Mormântul Sfântului Mare Mucenic, lanțurile cu care a fost înlănțuit și o părticică din Sfintele sale Moaște

Urmatorul popas duhovnicesc în Țara Sfântă este pe Muntele Tabor – Muntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos - unde ne vom închina în Mănăstirea greacă ortodoxă cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Faţă și cea romano-catolică ce adăpostește ruinele bisericilor din perioadele bizantină și cruciată.

Vizită (in functie de timp) în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârșit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin. Oraşul Nazaret, unde vor fi vizitate: Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români), în anul 1977; Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif. Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Bethleem (se ajunge seara tarziu, aprox. ora 21.00 – de anuntat la cazare pentru cina tarzie)        

 

ZIUA 2 - MIERCURI, 06.02.2019

Mic dejun. Călătorim spre Ein Bokek, stațiune de la Marea Moartă. Mergem spre sudul Țării Sfinte până în orașul Eilat, unde trecem granița în Egipt, îndreptându-ne spre Muntele Sinai la Manastirea Sfanta Ecaterina, leagan al Ortodoxiei Rasaritene. Cazare şi cină in Sinai.

Ora 00:00 dimineata devreme, cu lanterne in mana si incaltaminte adecvata pentru munte incepem urcusul pe Muntele Sinai (munte de pe care Moise a primit Tablele Legii Vechiului Testament) pentru a vedea un superb si impresionant rasarit de soare si pentru a da slava lui Dumnezeu prin rugaciune in acest Loc Sfant. 

 

ZIUA 3 – JOI, 07.02.2019

Ca sa puteti gasi deschis la manastire ar trebui ca la ora 5.30 – 6.00 sa sa fi coborat deja de pe munte.

Ne vom inchina la moastele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina (biserica este deschisa pana la ora 07.00 dimineata), vom vizita muzeul manastirii si osuarul unde sunt depuse sfinte moaste, printre care si sfintele moaste ale Sfantului Stefan SinaitulMic dejun (08.00 – 10.00).

Parasim Peninsula Sinai si trecem granita in regiunea Taba in Israel si mai apoi in Iordania in localitatea Aqaba. Ne indreptam spre Petra. Cazare şi cină la hotel 3/4* in Petra.

 

ZIUA 4 – VINERI, 08.02.2019

Mic dejun. Deplasare spre Petra – capitala Nabateenilor, Citadela roz – roşiatică, veche de mai bine de 2.000 de ani, cu clădiri săpate în stâncă, redescoperită în anul 1812, după o uitare de cca. 300 de ani. Defilee înguste, faţade săpate în stâncă, temple, monumente funerare. Se vor face popasuri în special pentru a se vizita Tezaurul – Al Khazanek şi Amfiteatrul. Petra este cea mai cunoscută atracţie a Iordaniei, fiind inclusă în rândul celor 7 minuni ale lumii antice şi moderne (locul al treilea). Ajungem pe Muntele Nebo (un vârf de munte din lanțul muntos Moab unde locuitorii regiunii în timpul Proorocului Moise purtau numele de moabiteni), de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinţei.  Ne indreptam spre centrul Iordaniei spre orasul Amman capitala Iordaniei, cunoscut in antichitate drept orasul Filadelphia Cazare şi cină la hotel 3*/ 4* in Amman.

 

ZIUA 5 - SÂMBĂTĂ, 09.02.2019

Mic dejun.

Coborâm pe Valea Iordanului și trecem granița în Țara Sfântă în apropiere de Kasr’El Yahud, locul pe unde au trecut Iordanul ca pe uscat Iosua, fiul lui Navi și Poporul ales în Canaan fiind precedați de Chivotul Sfânt purtat pe umeri de Leviti – și au intrat în Pământul Făgăduinței și unde și-au stabilit tabăra, după pribegia prin Pustiul Sinai și Iordania timp de 40 de ani. Aici, pe Valea Iordanului, vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos – Betabara („Casa Vadului” – regiunea de vărsare a Iordanului în Marea Moartă) leagăn de viață duhovnicească al sihastrilor printre care Sfânta Maria Egipteanca și Sf. Cuvioasă Parascheva pentru o vreme și vom poposi la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan pentru a ne închina. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume și ne vom închina în Biserica Aşezământului românesc și Biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul. În funcție de timp – scurt popas la Marea Moarta.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* in Bethleem.

Ora 00:00 dimineata plecare catre Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormant (optional).

 

ZIUA 6 - DUMINICĂ, 10.02.2019

Mic dejun.

Mergem pe urmele Magilor de la Răsărit și ne închinăm în peștera unde au poposit aceștia după ce au plecat de la Betleem, acum paraclis în cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii (opţional).

Mergem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intrăm în cetate prin Poarta Sionului, străbatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc și vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest. Ajungem la Sfântul Mormânt, pentru a ne închina. Mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului în peștera unde s-a născut Mesia. Ne închinăm în Biserica romano-catolică Sf. Ecaterina ce adăpostește chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata în limba latină vulgară sau populară.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Bethleem.

 

ZIUA 7 - LUNI, 11.02.2019

Mic dejun 06.30 (trezire ora 06.00).

Mergem la Hozeva, prin Wady Kelt (Valea Paraului Cherit) pentru a ne închina în Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ și în Peștera Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul ce adăpostește acum un paraclis ce îi poartă numele în cadrul aceleași mănăstiri. Ne întoarcem la Ierusalim și poposim peMuntele Eleon - Muntele Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom închina în Mănăstirea rusească ce adăpostește locul aflării Capului Sf. Ioan Botezătorul. (În funcție de timp se poate merge – opțional - în Biserica octogonală ctitorie a Sfintei Împărătese Elena - locul real al Înălțării Mântuitorului – acum sub autoritate musulmană – intrarea 1€/persoană). Poposim în Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica rugăciunii Mântuitorului Iisus Hristos din Grădina Ghetsimani) şi Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului din Grădina Getsimani. Pe traseu se poate opri în funcție de timp și la Biserica martirajului Întâiul Mucenic Sf. Arhidiacon Ștefan. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adăpostește locul casei părinților Maicii Domnului iar apoi vizitam Scaldatoarea Vitezda. Se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului MormântGolgotaPiatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a găsit lemnul Sfintei Cruci şi celelalte paraclise.

Cazare şi cină la hotel 3*/4* în Bethleem.

 

ZIUA 8 – MARȚI, 12.02.2019

Mic dejun.

Ora 07:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:50 și aterizare pe aeroportul international din Iași la ora 13:50.

Condiţii de înscriere: 
  • paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

-autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

-Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

-Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

-Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

-Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.

-Bagaje: bagajul de cală (1 buc.)

Tarom: bagaj de cală de 23 kg (suma maximă admisă a dimensiunilor pentru bagajul de cală: înălţime + lăţime + lungime este de 158 cm) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 55 x 40 x 20 cm (lungime x lăţime x înălţime)                      

Wizz Air bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm.

-Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

-Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

-Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

-Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

Formular de contact

Characters left:  1500